Hoe Jouw Energielabel je Hypotheek Beïnvloedt

Energielabel en je Hypotheek. Laten we eens kijken naar iets dat vanaf 2024 speelt. Als je een huis koopt dat zuinig met energie omgaat, kun je meer lenen voor je hypotheek. Waarom? Nou, minder geld naar je energierekening betekent meer centen voor je huis. Maar let op: als je een huis koopt met label E, F of G, dan kun je minder lenen.

Groen wonen = meer lenen

Energiezuinig huis? Extra cash! Heb je een woning op het oog die superzuinig is, dan kun je tot € 50.000 extra lenen. Check deze lijst om te zien hoe dat zit per label:

Opknappen en besparen

Wil je je huis nog groener maken? Daar is ook geld voor:

Conclusie:

Ter afsluiting, het is duidelijk dat de energiezuinigheid van een woning in 2024 een grote rol gaat spelen in de financiering van je huis. Niet alleen kan een groen energielabel je extra leenruimte opleveren, het helpt je ook op lange termijn geld besparen en draagt bij aan een beter milieu. Wees dus slim: overweeg de voordelen van een zuinig energielabel en hoe dit kan bijdragen aan jouw wooncomfort en financiële gezondheid.

Zin in een groenere toekomst én een vollere portemonnee? Neem vandaag nog contact op om samen te bekijken hoe een beter energielabel jouw hypotheek positief kan beïnvloeden!

Gratis hypotheekgesprek inplannen 

Linkedin

Instagram