Bovengrens NHG stijgt in 2024: Meer mogelijkheden voor woningkopers.

Het nieuwe jaar brengt goed nieuws voor toekomstige woningeigenaren! De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft de bovengrens voor 2024 opgetrokken naar €435,000. Een fijne ontwikkeling die het voor meer mensen mogelijk maakt om een veilige hypotheek af te sluiten. Als onafhankelijk hypotheekadviseur bij Mid Friesland Advies, ben ik hier natuurlijk enthousiast over en deel ik graag wat dit voor jou betekent.

Wat is de NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie is in het leven geroepen om verantwoorde toegang tot hypotheken en dus koopwoningen te bevorderen. Een hypotheek met NHG vermindert de financiële risico’s voor jou als consument, en in veel gevallen profiteer je ook van een lagere rente.

Wat verandert er in 2024?

  • Bovengrens NHG: De NHG-grens was voorheen €405,000 maar stijgt per 1 januari 2024 naar €435,000. Een stijging van €30,000 die jou meer ruimte geeft bij het kopen van een woning.
  • Energiebesparende Voorzieningen: Ga je jouw woning verduurzamen? Dan kun je zelfs gebruikmaken van de NHG tot een bedrag van €461,100. Een fantastische stimulans voor duurzaam wonen!
  • Provisie: De provisie voor het afsluiten van een hypotheek met NHG blijft 0.6% van het hypotheekbedrag.

De Voordelen van een NHG Hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek met NHG brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Minder Risico: Mocht je door onvoorziene omstandigheden zoals scheiding of werkverlies je hypotheeklasten niet meer kunnen dragen, dan biedt NHG een vangnet.
  • Lagere Rente: Door de extra zekerheid die NHG biedt, belonen veel geldverstrekkers je met een lagere hypotheekrente.
  • Verduurzaming Financieren: Extra leenruimte voor het financieren van energiebesparende voorzieningen, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere toekomst en op termijn ook bespaart op energiekosten.

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Bij Mid Friesland Advies sta ik klaar om je te begeleiden in het traject van het kiezen voor de juiste hypotheek. Mijn expertise zorgt ervoor dat jij een hypotheek kiest die past bij jouw financiële situatie, nu en in de toekomst. We kijken samen naar de mogelijkheden die de nieuwe NHG-grens biedt en hoe jij hier optimaal van kunt profiteren.

Conclusie: De verhoogde NHG-grens opent deuren voor meer mensen om een veilige en verantwoorde hypotheek af te sluiten. Ben je benieuwd naar wat dit voor jou betekent? Neem contact op met mij bij Mid Friesland Advies en laten we samen jouw droom van een eigen woning realiseren!

Neem vandaag nog contact op met Mid Friesland Advies en zet de eerste stap naar jouw nieuwe woning.

 

Linkedin

NHG